Lavendelchocobrokken met amandelen, cranberry’s en honing
- 60 gr cacaoboter
- 40 gr rauwe cacaopoeder
- 25 gr rauwe honing (of meer naar smaak)
- handje gehakte witte amandelen
- handje gedroogde cranberry’s
- 1 eetlepel gedroogde
- lavendelbloemetjes
- 1 druppel lavendelolie

Bereiding van de lavendelchocobrokken
• Verwarm de cacaoboter au bain-marie.
• Voeg de cacaopoeder toe als de cacaoboter is gesmolten.
• Roer tot een glad mengsel.
• Laat tot 40 graden afkoelen en roer er dan de honing doorheen.
• Voeg als laatste de amandelen, de cranberry’s en de lavendelbloemen door de chocolade.
• Leg bakpapier in een klein rechte bakvorm en giet het chocolademengsel erin.
• Laat opstijven in de koelkast en breek daarna in brokken.
Dit recept staat in ‘Eetbare Schoonheid’ van Ellen Wagenaar en Annemarie Kok