Aromatherapie

Iedereen heeft wel eens van aromatherapie gehoord. De meeste mensen associëren het met wellness en lekkere geurtjes. En dat klopt natuurlijk ook! Maar aromatherapie is veel meer dan dat. Zo worden etherische oliën al jaren toegepast voor diverse cosmetische doeleinden en in cosmetische producten, als smaakstoffen in de voedingsindustrie en voor verschillende therapeutische doeleinden, zowel in de reguliere als in de alternatieve gezondheidszorg. Zoals vele min of meer recent herontdekte natuurgeneeswijzen, wordt de vroegste kennis van de aromatherapie bij de Chinezen gevonden. En wel zo’n 4500 voor Christus. In die tijden vormde het zelfs de kern van de geneeskunde aldaar. Daarna heeft het zijn weg gevonden naar India, Egypte, Griekenland en de Romeinen.

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en schoonheid met gebruikmaking van aromatherapeutische producten zoals etherische oliën, vette plantoliën, kleiproducten en hydrolaten. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over deze producten: zowel algemene informatie als informatie over doseringen en toepassingen. Naast deze informatie vindt u op deze site ook wetenschappelijke en ervaringsgegevens in de vorm van categorieën, zoals luchtzuivering met etherische oliën. Voor professionals die nog meer willen weten en aromatherapie willen toepassen in de praktijk kunnen wij de opleiding bij Stichting Wellness & Aromatherapie van harte aanbevelen. Wilt u zelf thuis aan de slag? Kijk dan eens bij onze blog & recepten!

Klik hieronder op één van de buttons voor meer aromatherapie info. Zoekt u iets specifieks? Gebruik dan de zoekfunctie in het menu of neem contact met ons op!