Tips bij verkoudheid en snotteren

Tips bij verkoudheid en snotteren

Aan het snotteren?

Er wordt vaak heel wat afgesnotterd bij een verkoudheid. Dit kan zeer goed door essentiële oliën met slijmoplossende en ontstekingsremmende eigenschappen bestreden worden:

 • Neem 1 druppel pepermuntolie op de handrug en lik het op met de tong. Pepermuntolie zorgt ervoor dat we weer vrij door onze neus kunnen ademen. Zeer effectief maar niet geschikt voor kinderen onder zes jaar vanwege de sterke werking.
 • Voor de nacht kan men een druppel pepermunt of een druppel eucalyptus (Eucalyptus globulus) in de handpalm druppelen en op het kussen aanbrengen. Deze methode werkt goed bij oudere kinderen en volwassenen, maar niet bij kinderen onder de zes jaar.
 • Ook een bad, voetenbad of een lekkere wrijfolie kan helpen. Zie hier verschillende recepten. Hiermee kun je natuurlijk ook zelf variëren. Kies de oliën die je het lekkerst vindt.

Reacties (2)

Wat raadt u aan bij kinderen van 3-4 jaar die erg taaislijm hoesten?

Mag een kind van 3-4 jaar ook tea tree opsneuven van een doekje?

  Beste Linda,

  Hartelijk dank voor uw bericht en interesse in SANGO!
  Tea Tree kan voor kinderen te sterk en te heftig zijn. We raden aan om Eucalyptus Smithii te gebruiken, deze heeft alle eigenschappen van de bekende Eucalyptus globulus, maar de geur is fruitiger, warmer en minder scherp wat voor kinderen vaak aangenamer is. Laat het kind vervolgens wennen aan de geur, wanneer hij of zij in goede doen is en op dat moment weinig hoest. Zo kan het lichaam wennen alvorens direct aan de tissue geroken wordt.
  Het is ook mogelijk de olie in de ruimte of slaapkamer te verdampen. Bij kinderen is het beste om de olie te verdampen, een half uur tot een kwartier voordat het kind naar bed gaat.

  Succes en beterschap voor het kind,

  Met hartelijke groet,
  Stichting Aromatherapie

Plaats een reactie

Reactie (Verplicht veld)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Naam (Verplicht veld)
Email (Verplicht veld)

*