Hoofdluis en Tea tree olie

Hoofdluis en Tea tree olie

Wist u dat Tea Tree olie een insectenwerende geur heeft? En dat ook luizen daar dus voor op de loop gaan?

Tea Tree olie kan dan ook heel goed preventief ingezet worden. Enkele druppels Tea Tree in de kraag van de jas en door de haren smeren of even sprayen met een Tea Tree spray in de kraag of op de haren helpt om te voorkomen dat de luizen over kruipen naar de jas van uw kind.

Behandeling

Indien uw kind al hoofdluis heeft is het aan te bevelen om iedere dag de haren te wassen met een Tea Tree Kuurshampoo of een zachte neutrale shampoo waaraan 10 druppels Tea Tree olie zijn toegevoegd. Laat de shampoo enkele minuten inwerken en spoel het goed uit. Na het wassen de haren heel goed uitkammen met een luizenkam. Dit dient in ieder geval twee weken lang grondig gedaan te worden, aangezien de neten na ca. twee weken uitkomen. Blijf hierna nog een week lang Tea Tree in de kraag druppelen of sprayen en in de haren smeren ter voorkoming van een nieuwe uitbraak.

Plaats een reactie

Reactie (Verplicht veld)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Naam (Verplicht veld)
Email (Verplicht veld)

*