Logo
Logo

Valentijnshartjes met rozenolie

Valentijnshartjes met rozenolie

Ingrediënten:

  • 65 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram suiker
  • 115 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 1 druppel rozenolie
  • 75 g pure chocolade van voortreffelijke kwaliteit
  • theelepel suiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop boter en suiker romig en luchtig. Voeg de eidooier en 1 druppel rozenolie toe en daarna de bloem. Kneed alles en vorm een bal van het deeg. Laat het deeg een half uur tot een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tussen twee vellen pakpapier. Steek hartvormen uit het deeg en bekleedt één of twee bakblikken met bakpapier. Verdeel de hartvormen over het bakpapier. Bak je koekjes in 15 minuten goudbruin

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade au bain-marie. Bestrijk de bovenkant van de koekjes met de gesmolten chocolade en strooi er suiker over. Laat de chocolade hard worden.

Plaats een reactie

Reactie (Verplicht veld)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Naam (Verplicht veld)
Email (Verplicht veld)

*